Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Pajtohem me ty Serafim.
    Mirepo duhet pasur parasysh nje fakt,kjo histori duhet te shkruhet ashtu siq ka qene,pa thonjeza e pa dredhina.Shume shpesh ne shqiptaret kemi qene deshmitar te shtremberimit te historise per qellime te ndryshme,duke filluar nga ideologjite e deri tek qellimi per te ngritur ndonje figure te caktuar ose te kunderten per te denigruar ndonje figure tjeter ,dhe ato per qellime te ndryshme,e me se shumti per qellime politike.
    Nje politike mund te deshtoje,mirepo historija kur shkruhet drejt nuk deshton kurre.
    Nuk diskutohet;historia e ndershme,tregon shkallen e kultures te nje populli.(ndershmerine e popullit)
    Po me qe jemi nje popull me politikan e historian te koruptuar;eshte e veshtire te shkruhet drejte.

Po prap eshte me mire,nje histori me dredhina,se sa dy histori po me dredhina.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Une nuk e thash se tani duhet ti marrin ca serb, ti sjellim ne Tirane e tu hyne dajak nxenesve ne menyre qe edhe ata ta perjetojne dhembjen fizike sikur ne dikur. Ti cfare flet? Une them pra te mesohet historia nga librat dhe jo ne praktike.
    Te mesuarit logjik konsiston ne faktin qe nx te mos e mesoje thjesht permendsh mesimin, papagallce me nje fjale, por te nxjerr faktoret e ndryshem, pasojat, anet e mira e neg te nje ngjarje historike, qe kerkon dhe pune kerkimore nga vet nx.
    Ju te Kosoves e keni goxha te bollshme historine tuaj me ngjarje te dhimbshme, vuajtje fatkeqesisht, sa te trajtonit ne te njejten menyre dhe ngjarjet historike te Shqiperise do ishte nje mbingarkese e tepert per nx. Historine mund ta lexosh me hollesi dhe npm teksteve te tjere jashteshkollore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 22-03-2010 më 11:30

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Te mesuarit logjik konsiston ne faktin qe nx te mos e mesoje thjesht permendsh mesimin, papagallce me nje fjale, por te nxjerr faktoret e ndryshem, pasojat, anet e mira e neg te nje ngjarje historike, qe kerkon dhe pune kerkimore nga vet nx.
    Ju te Kosoves e keni goxha te bollshme historine tuaj me ngjarje te dhimbshme, vuajtje fatkeqesisht, sa te trajtonit ne te njejten menyre dhe ngjarjet historike te Shqiperise do ishte nje mbingarkese e tepert per nx. Historine mund ta lexosh me hollesi npm dhe librave te tjere jashteshkollore.
    Paske te njejtin mendim me ministrin e arsimit...mendim pa arsyetim.

Historia nuk tregon ndjenjat,vuajtjet fatkeqesit miresit etj etj...
    Lenda e historise, duhet te tregoje ngjarjet,faktet,datat,numerin...etj etj...
    Pastaj eshte mesuesi qe e shpegon,e nxenesi qe e interpreton...simbas kultures e njohuris qe ka.Kjo vlen edhe per nje komb.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Paske te njejtin mendim me ministrin e arsimit...mendim pa arsyetim.

Historia nuk tregon ndjenjat,vuajtjet fatkeqesit miresit etj etj...
    Lenda e historise, duhet te tregoje ngjarjet,faktet,datat,numerin...etj etj...
    Pastaj eshte mesuesi qe e shpegon,e nxenesi qe e interpreton...simbas kultures e njohuris qe ka.Kjo vlen edhe per nje komb.
    Une thashe ngjarje te dhimbshme, por cdo ngjarje e dhimbshme perfaqesohet me emra njerezish, me nje date te caktuar. Nuk mund te tregohet data pa e lidhur me ate cka vertet perfaqeson ajo date. Ndryshe do humbiste interesi, dhe ajo date do harrohej shume shpejt.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

me thoshte

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Teksti i historise prandaj duhet te behet i njejte.
    Qe nje Shqipetar....te mesoje krimet serbe,e nje Shqiptar nga krahinat e kosoves te mesoje krimet komuniste....Nje komb,duhet te kete nje histori.
    dikur me thohte profesori i historise se '' historine e shkruajne te fortet ''...po gjithsesi ajo duhet shkruar...dhe mesuar...

siq po shihen bathet nga ky enveri i dyte po largohemi edhe nje here nga njeri tjetri...marre bre...

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    mia@ , nuk ke faj ti , se je e mësuar që në shkollë të përdoret vetëm një libër .

Historia , gjuha dhe rrjedhimisht edukata qytetare duhet të jan të përbashkëta për cdo fjalë pikë e presje.

Nuk ka nevoj që libri i historis të jet 2000 faqe për secilen klasë.
    Libra alternativ me histroi më të thellë për ngjarje të vecanta mund të përdoren si tekst i dytë dhe i tretë etj.

Ne jemi një komb , dhe fakti që përmend ti 1912 , është një datë , që në fakt ishte tendenca për formimin e shtetit Etnik Shqiptarë , dhe kjo duhet të miret si e tillë.
    Ky është fakti më i mirë për të bashkuar historinë tonë kombëtare.
    Le të mësojn fëmijët tanë se jemi një , po na penguan fqinjët tanë të "mirë" që të jemi të BASHKUAR , dhe tu japim mësim atyre se kemi një detyrë të shenjët që rrugen e nisur me 1912 (dhe natyrisht edhe shumë m eheret se kjo datë) ta vazhdojn deri në realizimin e plotë , pra deri në bashkimin e kombit!

Kili
    SHQIPËRIA ETNIKE ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    BAC , U KRYMB , E HASA ME SHOKË PO LAVDËROHET ME KRYMBJEN E KOSVES!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2010
    Postime
    520
    PO LEXOJA NEPER FORUMET SERBE DHE MALASEZET HJESHTE TE MERJA NJE OPINION DIREKT SE SI MENDON NJE SERBE EDHE NJE MALAZEZE PER NE SHQIPTARET,,,
    ,jo se nuk kisha idene per qendrimet e tyre kundrejte neshe por kurioziteti me shtynte te lexoja pa fund,.

Nuk me ineresonn sharjet e ku e di un se cfarese ,dihet se kush jane ata,
    si perfundim pas gjithe kesoje aventure mu mbushe zemra mal se si perfundim krijova nje ide dhe mu kujtuan filmat e hollivudit ata me vampire ,

Vampirin nuk e ndalonte asnje gje per vec kryqit kryqi e tmeronte ate dhe e shkatronte ,e solla kete shenbull pasi per serbet shqiperia natyrale e bashkuar eshte si puna e kryqit te vampirit ,

Shqipetaret te bashkuar i tmerojne serbet arrinin deri aty te jepnin edhe komente se cila rruge do te ishte me e pershtateshne per te lufuar shqiptaret

dhe ne shumicen e rrasteve fitonte ideja e percarjes,

Pra te dashur vellezer bota do te na doje dhe do te na respektoje ,do te na percmoje veten se c force dhe kurrajo civile ne shqipot do te kemi,

Teoria e thuperave te Skenderbeut ne pragune e vdekjese eshte aktuale

.Ne ballkane gjithnje eshte pare per paresore fuqia numerike ne kemi humbur dhe kemi dale te humbure keto 100 vjet per shkake te kesaj,

Pasi na kan percare dhe mashtruar na kan sunduar sic kan dash vete ,

eshte raste historik qe ne te nxierim mesim nga pesimi eshte koha qe bashkimi i shqiptareve eshte i domosdoshem

ashtu sic veprojne pjeset e nje organizme ashtu duhet te veprojne ku do ku jemi shqiptare
    Nuk eshte cudi se edhe ata flasine shqipe si ty edhe si un biles kane organe te specializuara per ta ber ket pune arma me e fort e tyre eshte percarja
    Mendoje se edhe teoria kosovar shqiptar eshe nje teori e tyre eshte nje kal troje modern edhe pergjigja ime do te ishte kosova eshte shqiperi dhe shqiperia eshte kosove jemi te humbur te ndar te dy palet opo te 5

Me nje familje me 5 vellezer c do kush do ta respektonte dhe te zoti te shtepis edo ti hiqnin kapelen

RROFTE BASHKIMI I KOMBIT SHQIPTAR RROFSHIN SHQIPTARET PA DALLIM SI NE KOSOVE SHQIPERI MAQEDONI MAL TE ZI CAMERI
    KEMI 100 VJETE QE DERDIM VETEM GJAKE

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    Citim Postuar më parë nga kthetrat Lexo Postimin
    PO LEXOJA NEPER FORUMET SERBE DHE MALASEZET HJESHTE TE MERJA NJE OPINION DIREKT SE SI MENDON NJE SERBE EDHE NJE MALAZEZE PER NE SHQIPTARET,,,
    ,jo se nuk kisha idene per qendrimet e tyre kundrejte neshe por kurioziteti me shtynte te lexoja pa fund,.

Nuk me ineresonn sharjet e ku e di un se cfarese ,dihet se kush jane ata,
    si perfundim pas gjithe kesoje aventure mu mbushe zemra mal se si perfundim krijova nje ide dhe mu kujtuan filmat e hollivudit ata me vampire ,

Vampirin nuk e ndalonte asnje gje per vec kryqit kryqi e tmeronte ate dhe e shkatronte ,e solla kete shenbull pasi per serbet shqiperia natyrale e bashkuar eshte si puna e kryqit te vampirit ,

Shqipetaret te bashkuar i tmerojne serbet arrinin deri aty te jepnin edhe komente se cila rruge do te ishte me e pershtateshne per te lufuar shqiptaret

dhe ne shumicen e rrasteve fitonte ideja e percarjes,

Pra te dashur vellezer bota do te na doje dhe do te na respektoje ,do te na percmoje veten se c force dhe kurrajo civile ne shqipot do te kemi,

Teoria e thuperave te Skenderbeut ne pragune e vdekjese eshte aktuale

.Ne ballkane gjithnje eshte pare per paresore fuqia numerike ne kemi humbur dhe kemi dale te humbure keto 100 vjet per shkake te kesaj,

Pasi na kan percare dhe mashtruar na kan sunduar sic kan dash vete ,

eshte raste historik qe ne te nxierim mesim nga pesimi eshte koha qe bashkimi i shqiptareve eshte i domosdoshem

ashtu sic veprojne pjeset e nje organizme ashtu duhet te veprojne ku do ku jemi shqiptare
    Nuk eshte cudi se edhe ata flasine shqipe si ty edhe si un biles kane organe te specializuara per ta ber ket pune arma me e fort e tyre eshte percarja
    Mendoje se edhe teoria kosovar shqiptar eshe nje teori e tyre eshte nje kal troje modern edhe pergjigja ime do te ishte kosova eshte shqiperi dhe shqiperia eshte kosove jemi te humbur te ndar te dy palet opo te 5

Me nje familje me 5 vellezer c do kush do ta respektonte dhe te zoti te shtepis edo ti hiqnin kapelen

RROFTE BASHKIMI I KOMBIT SHQIPTAR RROFSHIN SHQIPTARET PA DALLIM SI NE KOSOVE SHQIPERI MAQEDONI MAL TE ZI CAMERI
    KEMI 100 VJETE QE DERDIM VETEM GJAKE
    Pershendetje
    mire se erdhe ne forum.me pelqeu shkrimi yt.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-03-2010
    Postime
    520
    Citim Postuar më parë nga skampin Lexo Postimin
    Pershendetje
    mire se erdhe ne forum.me pelqeu shkrimi yt.
    FALEMINDERIT;;;

KUR u ndane kufinjte me 1913,dhe gjysma e shqiperise etnike ngeli jashte

.Nje diplomat i huaj i drejtohet udheheqesit popullor dibrane Elez Isufit
    [behet fjale kur u ndane te dy Dibrat}

ELEZ aga ,si mendon ti tani per kete ngjarje ,pasi dibren e moren maqedonsit

Dibrani i mencur i kthehet diplomatit perendimor,,,

Madheri si do te ndiheshe ti ne qofte se dikush do te shkulte njerin sy.

Ajo eshte pjesa e jone dhe na dhimset si ai syri i juaj qe dikush ta ka hequr

Kemi qen bashke me shekuj..na ndan hasmit kjo sdo te thote ta urrejme njeri tjetrin kan punuar hasmit qe ne te diskutojme ne kete menyre sic po bejme tani jemi nje komb jemi nje familje por jemi vellezer te ndare nga nje trung
    Ndryshuar për herë të fundit nga kthetrat : 21-04-2010 më 22:49

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •